Dark mode


A+ | Скинути | A-
“Нічна агресія”: Росія застосовує БпЛА та ракети проти України
“Нічна агресія”: Росія застосовує БпЛА та ракети проти України
Протягом останньої ночі, українські військові повідомили про інтенсивну атаку з боку російської армії, яка використовувала 49 ударних безпілотників типу Shahed-136/131.

Ці дрони були запущені з трьох різних напрямків, включаючи кримський мис Чауда, російське Приморсько-Ахтарськ, а також Курську область.

Серед основних цілей атак були передові лінії оборони, цивільні, військові та інфраструктурні об’єкти на прифронтових територіях Харківської, Херсонської, Миколаївської областей та Запоріжжя. Окрім дронів, Харків також зазнав атак зенітно-керованими ракетами С-300.

Наслідки цих атак були відчутні. За даними Київської ОВА, в результаті удару БпЛА в одному з регіонів сталася пожежа на об’єкті критичної інфраструктури, яку вдалося оперативно загасити, причому жертв та пошкоджень будівель не зафіксовано.

Однак, оперативне командування “Південь” заявило, що в небі над Миколаївською та Одеською областями було збито сім ударних БпЛА. Також були зафіксовані пошкодження приватних будинків в Херсонській області та пожежа в прибережній зоні Одеського району, викликана уламками збитого БпЛА.

У Харкові внаслідок атак ракетами та дронами постраждало 28 осіб, серед яких і двоє дітей. За інформацією керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, ворог завдав два ракетних удари “Іскандер-М” по центру міста, а також обстріляв Індустріальний район трьома ракетами С-300. Внаслідок атак були пошкоджені житлові будинки, магазини, готель, кафе, офісні приміщення та автомобілі.

Крім того, ворог обстріляв села Борова в Ізюмському районі, де в результаті пошкодження приватного будинку загинули троє людей. Також у Києві, після масованої ракетної атаки 29 грудня, рятувальні підрозділи виявили тіла ще двох загиблих, збільшуючи загальну кількість жертв до 19 осіб.

Сообщение “Нічна агресія”: Росія застосовує БпЛА та ракети проти України появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15740
Опубліковано: 31.12.23