Dark mode


A+ | Скинути | A-
Для стрункої фігури: 7 корисних продуктів, які ефективно спалюють жир
Для стрункої фігури: 7 корисних продуктів, які ефективно спалюють жир
Їжа, яка ефективно допомагає спалювати жир, не є міфом. Фахівці здорового харчування переконані, що деякі продукти дійсно сприяють схудненню, адже покращують процеси травлення та обміну речовин.

Факти ICTV дізнавалися, які саме продукти можуть стати союзниками у боротьбі із зайвою вагою.

7 корисних продуктів, які ефективно спалюють жир

 

Фото: Рixabay

Ананас – швидкий і дуже смачний спосіб позбутися зайвої ваги.  Ананас допомагає зменшити апетит і вивести зайву рідину з організму завдяки  бромеліну, травному ферменту, який ефективно спалює калорії.

Дослідники виявили, що споживання фруктів і овочів знижує високий індекс маси тіла (ІМТ) при ожирінні.

Фото: Рixabay

Грейпфрут – джерело біологічно активних речовин. Цитрус містить понад 20 флавоноїдів, вітаміни С, Е, В1, B2, B3, B6, каротиноїди, макро- і мікроелементи, фруктові кислоти та значну кількість пектинів, особливого різновиду рослинної клітковини.

Саме завдяки такому складу, грейпфрут прискорює процес перетравлення їжі, активізує обмінні процеси, зменшує ризик серцево-судинних захворювань і нормалізує рівень холестерину в крові.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Гарбуз є ідеальним продуктом для тих, хто бажає не лише схуднути, а й підтримувати нормальну вагу. Він корисний для здоров’я, швидко готується та забезпечує тривале відчуття ситості. До речі, такі властивості має не тільки мякоть, а й гарбузове насіння.

Зелений чай містить катехіни, які сприяють активації обміну речовин та зниженню кількості  жиру.

Фото: Unsplash

Капуста. Будь-яка – броколі, білокачанна, кольрабі, цвітна, брюссельська – гальмує процес перетворення цукру та інших вуглеводів в жир, роблячи її невід’ємною частиною раціону для тих, хто прагне позбутися зайвої ваги.

Фото: Рixabay

Сир, натуральний йогурт та інші молочні продукти стануть справжньою знахідкою для всіх, хто прагне схуднути.По-перше, це білок – основний будівельний матеріал клітин.

По-друге, тому що вони містять кальцитріол, речовину, яка працює як сигнальна молекула, контролюючи обмін кальцію і фосфатів в організмі.

Фото: Рixabay

Часник визнаний ефективним спалювачем жиру завдяки високому вмісту алліцину – речовини, яка сприяє зниженню рівня холестерину та шкідливих жирів в організмі.

Фото: Рixabay

Експерти також нагадують, що для досягнення максимального ефекту важливо дотримуватися збалансованого раціону, у якому мають бути обов’язковими 5 компонентів: нежирні білки,овочі та фрукти, ненасичені жирі, цільні вуглеводи та натуральні спеції і приправи.

І, звісно, ніхто не скасовував помірної фізичної активності: щодня робіть гімнастику, гуляйте та тренуйтеся.

Читайте також

Два дієтичні продукти для схуднення, від яких повніють – дієтолог розвінчує міфи

Джерело: Health

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16907
Опубліковано: 09.01.24