Dark mode


A+ | Скинути | A-
На заході України планують ремонтувати танки Leopard 1
На заході України планують ремонтувати танки Leopard 1
Німецький депутат не розкриває весь список озброєння, яке буде проходити ремонт у центрі, але як приклад називає танки Leopard 1A5.

На заході України німецька оборонна компанія Flensburger Fahrzeugbau GmbH будує ремонтний центр для відновлення низки зразків німецького озброєння та військової техніки, що є на озброєння Сил оборони України. Про це повідомив член комітету з питань оборони Німеччини, депутат Бундестагу Маркус Фабер.

” Коммпанія FFG – Flensburger Fahrzeugbaugesellschaft будує ремонтний центр для бронетехніки, яка потребує ремонту, зокрема тієї, яку вона поставила.  Для України це означає величезне підвищення ефективності, оскільки відпаде необхідність у дорогому і тривалому транспортуванні за кордон, і Збройні сили зможуть навчати своїх механіків безпосередньо на місці”, – зазначив він.

За словами Фабера, візит на місце показав, що “гроші німецьких платників податків використовуються з користю” і військова допомога Німеччини підтримується.

Депутат не розкриває весь список озброєння, яке буде проходити ремонт у центрі, але як приклад називає танки Leopard 1A5, які вже експлуатують українські військові.

Як пише Defense Express, може йтися про весь перелік озброєння, компетенції з ремонту якого має FFG, зокрема інженерні машини Wisent 1, 2A1 Dachs та пускові IRIS-T. Зокрема, на зберіганні у FFG перебувало 99 танків Leopard 1A5DK, які мають потрапити на озброєння ЗСУ.

Раніше ЗМІ писали, що НАТО побудує в Польщі центр для ремонту української техніки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19580
Опубліковано: 09.01.24