Dark mode


A+ | Скинути | A-
Депутат Верховної Ради оцінив ресурси Росії для продовження війни
Депутат Верховної Ради оцінив ресурси Росії для продовження війни
За словами голови Комітету ВР з питань фінансів податкової та митної політики Данила Гетманцева, Росія має достатню кількість ресурсів, щоб продовжувати війну в Україні, повідомляє “ТСН”.

Депутат зазначив, що у 2023 році Росія заробила від продажу нафти і газу 8,82 трлн рублів. Це не набагато менше, ніж очікувалося (8,94 трлн рублів), тож гроші в країні є.

Гетманцев також нагадав, що 2022 рік був дуже вдалим для нафтогазової галузі Росії. Майже півроку газ надходив до Європи за довоєнним графіком і в таких самих обсягах, а вартість нафти Urals була вищою за 85 доларів за барель.

Тільки в перший рік війна Росія заробила на продажу нафти і газу величезні гроші, які можуть бути ще повністю не витрачені.

Під час другого року війни, 2023 року, вартість Urals була нижчою за 85 доларів, а постачання газу в Європу впало до рівня часів СРСР, але зниження експорту на Захід компенсувалося продажами енергоресурсів за іншими напрямками.

Гетманцев підкреслив, що в такій ситуації важливо, щоб західні партнери не припиняли допомагати Україні грошима, військовою технікою і боєприпасами.

Сообщение Депутат Верховної Ради оцінив ресурси Росії для продовження війни появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20292
Опубліковано: 13.01.24