Dark mode


A+ | Скинути | A-
Торік держкомпанії найбільше витратили на будівництво доріг та інфраструктури
Торік держкомпанії найбільше витратили на будівництво доріг та інфраструктури
Основним напрямком витрат державних підприємств на закупівлю товарів та послуг через систему Prozorro було будівництво доріг та інфраструктури – на це було витрачено близько 130 млрд грн. 

Про це повідомив директор ДП “Прозорро” Микола Ткаченко, передаєьУкрінформ.

“Найбільше грошей, які витрачали державні підприємства у 2023 році, йшло на будівництво доріг та інфраструктуру. Другим напрямком витрат за обсягом стала закупівля продуктів харчування. По першій статті було витрачено близько 130 млрд грн, на продукти харчування – 40 млрд”, – сказав Ткаченко.

За його словами, загалом торік обсяги закупівель через систему Prozorro збільшилися втричі порівняно з 2022 роком. На думку керівника держпідприємства, це свідчить передусім про те, що українська економіка відновлюється.

Ткаченко вважає, що такій динаміці сприяє запит суспільства на повернення державних закупівель у систему, що дає змогу бачити, куди витрачаються кошти платників податків.

Крім того, багато запитів з боку бізнесу теж сприяло збільшенню обсягів закупівель у системі.

“А ще Мінекономіки внесло дуже багато ініціатив та змін до законів, які дозволили спростити окремі процедури і тим самим надати можливість в непрості часи ефективно проводити закупівлі”, – зауважив Ткаченко.

Нагадаємо, у 2023 році обсяги закупівель, які були проведені через систему Prozorro, порівняно з минулим роком зросли втричі – до 480 млрд грн. Станом на грудень понад 80% коштів на закупівлях витрачаються через систему Prozorro. 

Всі новини від: fbc.biz.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15849314
Опубліковано: 13.01.24