Dark mode


A+ | Скинути | A-
РФ з початку війни здійснила понад 600 хімічних атак в Україні – Генштаб
РФ з початку війни здійснила понад 600 хімічних атак в Україні – Генштаб
РФ з початку повномасштабного вторгнення здійснила в Україні 626 хімічних атак.

Про це інформує Генеральний штаб України.

– Силами оборони зафіксовано 626 фактів застосування Російською Федерацією боєприпасів, які споряджені отруйними хімічними речовинами. З них лише за січень поточного року 51 випадок. При цьому динаміка застосування зростає. Щодня фіксується до 10 випадків застосування хімічних речовин, – йдеться  у повідомленні.

Зазначається, що найчастіше ворог використовує гранати, такі як К-51, РГР, які скидає з БПЛА, проте, застосовуються і саморобні вибухові пристрої, споряджені речовинами подразнювальної дії. А також здійснюються артилерійські обстріли снарядами із вмістом хімічно небезпечних речовин.

Крім того, 14 грудня 2023 року було виявлено застосування нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО з вмістом хімічної речовини CS.

– 36 випадків застосування небезпечних хімічних речовин було задокументовано і направлено для проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження групами радіаційної, хімічної, біологічної розвідки зі складу військових частин Командування Сил підтримки спільно зі Службою безпеки України, – повідомляє Генштаб.

Нагадаємо, що у листопаді російські війська застосували хімічну зброю на Бахмутському та Сватівському напрямках.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 22323
Опубліковано: 13.01.24