Dark mode


A+ | Скинути | A-
Цілі ракетних ударів Росії змінилися – ГУР
Цілі ракетних ударів Росії змінилися – ГУР
Зброя, яка використовується Росією, зокрема Кинджали, є дуже неточними, зазначив Вадим Скібіцький.

Ціллю ракетних ударів російських агресорів поточної зими нині є не енергетичні об’єкти, а інфраструктурні, насамперед оборонно-промислового комплексу. Про це сказав представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв’ю для РБК-Україна, оприлюдненому в понеділок, 15 січня.

“На сьогодні основні зусилля Російської Федерації зосереджені на знищенні наших інфраструктурних об’єктів. Це насамперед об’єкти нашого оборонно-промислового комплексу, штаби, системи управління та окремі підрозділи, які розміщуються на лінії фронту”, – заявив Скібіцький.

Утім, за його словами, країна-агресор не досягає поставлених цілей.

“Та зброя, яка використовується Росією, зокрема Кинджали, є дуже неточними. І, на жаль, від них страждає здебільшого саме цивільне населення”, – зазначив представник ГУР.

Водночас він наголосив, що загроза для нашої енергосистеми зберігається.

“Воєнна розвідка чітко знає, що вони (росіяни – ред.) провели аналіз для завдання ударів по наших енергетичних об’єктах у 2022-2023 році. Росіяни визначили найбільш критичні об’єкти, які можуть бути уражені саме ракетним озброєнням, а також безпілотними літальними апаратами”, – заявив Скібіцький.

Він додав, що ворог регулярно здійснює космічну зйомку українських енергетичних об’єктів, тому загроза зберігається.

Нагадаємо, у ніч на 13 січня росіяни здійснили чергову масовану ракетну атаку по Україні. Тоді вони випустили 40 ракет і дронів. У Повітряних силах заявили, що було збито вісім ворожих ракет, а більше 20 не досягли своїх цілей. Пізніше стало відомо, що серед них були і ракети Кинджал.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16097
Опубліковано: 15.01.24