Dark mode


A+ | Скинути | A-
Міністр енергетики заявив, що Україна вистоїть зиму
Міністр енергетики заявив, що Україна вистоїть зиму
Російські загарбники продовжують атакувати енергетичні об’єкти, генерацію на прифронтових територіях.

Україна має достатню кількість палива аби пройти зиму навіть за умови російських ударів по енергосистемі країни. Про це у вівторок, 16 січня, заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляє прес-служба Міненерго України.

“У нас достатньо запасів вугілля, газу і ядерного палива. І це дає нам впевненість. Ми вже пройшли половину зими і ми вистоїмо до її кінця”, – наголосив він.

Як пояснив Галущенко, цього вдалося досягти, зокрема, завдяки “наймасштабнішій ремонтній кампанії” на енергооб’єктах.

Міністр висловив вдячність партнерам за надану допомогу та зазначив, що “на сьогодні система стабільна “завдяки спільним зусиллям”. 

Він зауважив, що російські загарбники продовжують атакувати енергетичні об’єкти на прифронтових територіях. Проте ефективна система ППО та заходи з посилення фізичного захисту енергооб’єктів “не дозволяють росіянам завдати вагомих пошкоджень енергосистемі в цілому”.

Кабінет міністрів скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) та заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати. Це рішення стосується лише мешканців областей, в яких не ведуться бойові дії, та які не перебувають під тимчасовою окупацією.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17540
Опубліковано: 16.01.24