Dark mode


A+ | Скинути | A-
Нардепи зможуть поєднувати роботу з військовою службою під час особливого періоду – законопроєкт
Нардепи зможуть поєднувати роботу з військовою службою під час особливого періоду – законопроєкт
Верховній Раді України пропонують забезпечити можливість для парламентаріїв поєднувати депутатську діяльність зі службою в Силах оборони під час війни.

Відповідний законопроєкт №10416 Про внесення змін до деяких законів щодо забезпечення можливості поєднувати в умовах воєнного стану депутатську діяльність зі службою в підрозділах Сил оборони, які беруть участь у заходах з відбиття збройної агресії проти України народний депутат Георгій Мазурашу зареєстрував у Верховній Раді.

Чи будуть депутати воювати

Згідно з проектом документа, до закону Про статус народного депутата України пропонують внести норму, згідно з якою нардепів в особливий період можуть прийняти на службу за контрактом у військові підрозділи, які беруть участь у заходах зі збройної відсічі агресії на термін, що не перевищує період дії особливого періоду.

У законопроєкті йдеться, що в разі суміщення депутатської діяльності та служби у військовому підрозділі депутатам виплачуватиметься грошове забезпечення за кошти державного бюджету.

Народним депутатам планують передбачити доплати за виконання бойових та інших завдань.

У карті законопроєкту зазначено, що для реалізації необхідно внести зміни до законів Про Регламент Верховної Ради України, Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, Про військовий обов’язок і військову службу.

Читайте також

Чи можуть українці з множинним громадянством уникнути мобілізації – пояснення Кулеби

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 23892
Опубліковано: 22.01.24