Dark mode


A+ | Скинути | A-
Угорський уряд оприлюднив результати антиукраїнських “консультацій”
Угорський уряд оприлюднив результати антиукраїнських “консультацій”
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Чотири з одинадцяти маніпулятивних запитань цього голосування стосувалися України та її євроінтеграції.

Уряд Угорщини 25 січня опублікував результати так званої “національної консультації” – опитування з 11 запитань про війну в Україні, ЄС, зовнішню й економічну політику. ЗМІ вже зазначали, що це голосування ніяким чином не перевіряється. Про це повідомляє Європейська правда.

Результати “консультації” свідчать, що в кожному з 11 питань абсолютна більшість – від 97,5% та більше – підтримали позицію угорського уряду.

Партія влади Фідес запевняє, що 98% угорських виборців замість постачання зброї підтримують “припинення вогню й мир у нашого сусіда”, а також проти “мігрантських гетто” й за “посилення положень про захист дітей”.

У “національній консультації” нібито проголосували понад 1,5 мільйона учасників. Це менш як 15% від зареєстрованих угорських виборців і приблизно стільки ж, скільки голосували на попередній “консультації”.

ЗМІ встановили раніше, що на “консультації” можна було голосувати кілька разів і навіть без наявності угорського громадянства, що дозволяє висловити обґрунтовані сумніви в репрезентативності такого голосування.

Запитання стосувались війни в Україні та Ізраїлі, вступу України до ЄС, а також комунальних платежів, заморожування відсоткових ставок, податку на додатковий прибуток, іноземного впливу на угорську політику та закону про захист дітей.

З Україною були пов’язані чотири питання, й усі вони були сформульовані маніпулятивно. Наприклад, одне із запитань було таке: “Чи згодні ви, щоб Україна, в якій іде війна, стала повноцінним членом Європейського Союзу і принесла війну вам на поріг?“

Як ми вже писали, уряд Угорщини організувала так звані “національні консультації” з акцентом на запитаннях стосовно України та її членства в ЄС. Однак у них технічно можуть брати участь іноземні громадяни, а самі “консультації” не мають запобіжників від повторного голосування. 

Орбан виступив проти початку переговорів про вступ України в ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19097
Опубліковано: 25.01.24