Dark mode


A+ | Скинути | A-
Викрито групу злочинців, що підробляли документи для ухилянтів
Викрито групу злочинців, що підробляли документи для ухилянтів
Поліція зазначає, що попитом користувалися документи, які давали змогу військовозобов’язаним чоловікам уникнути мобілізації.

Поліція викрила в Харківській області групу осіб, які підробляли довідки для ухилення від мобілізації та виїзду за кордон. За місяць незаконних оборудок спільники отримували близько мільйона гривень прибутку. Про це повідомила Національна поліція на своїй Facebook-сторінці в четвер, 25 січня.

До протиправної діяльності виявились причетними шестеро чоловіків і жінка – жителі Харкова, Києва та Київської області. Замовлення спільники приймали у Telegram, а оплату – на віртуальний гаманець криптовалютою USDT. Вартість виготовлення підробних документів варіювалася від 350 до 2000 доларів, залежно від складності роботи та рівня документів.

Серед підроблених зловмисниками документів – водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, довідки про несудимість, посвідки на постійне проживання, довіреності, українські та закордонні паспорти, зокрема і паспорти інших держав.

Попитом у спільників користувалися документи, які давали змогу військовозобов’язаним чоловікам уникнути мобілізації або виїхати за кордон. Наприклад, пакет медичних документів або запрошення на навчання.

Поліція Харківщини розпочала кримінальне провадження за статтею Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів (199 ККУ)

Поліцейські провели обшуки вдома та в автомобілях фігурантів, під час яких знайшли печатки і штампи, устаткування для підробки документів, бланки паспортів, у тому числі інших держав, бланки посвідчень водія тощо.

Раніше ми вже писали, що прикордонники і правоохоронці ліквідували масштабний канал організації незаконного переправлення за межі України чоловіків призовного віку на підставі підроблених документів про непридатність до військової служби.

В Києві викрито медика, що пропонував ухилянтам свої “послуги”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 24826
Опубліковано: 25.01.24