Dark mode


A+ | Скинути | A-
Нардеп Гунько піде під суд за отримання хабаря
Нардеп Гунько піде під суд за отримання хабаря
Колишній нардеп від Слуги народу Анатолій Гунько постане перед судом у справі щодо отримання хабаря у 85 тисяч доларів.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата Анатолія Гунька та його спільника, викритих в одержанні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди. Про це повідомила пресслужба САП в понеділок, 19 лютого.

 

Слідством встановлено, що, будучи головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України, депутат підбурював представника приватного підприємства дати хабар службовцям НААН і керівнику одного з місцевих органів держвлади.

 

За “винагороду” вони мали забезпечити надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 гектарів, які перебували у постійному користуванні державного підприємства академії аграрних наук, та надалі не перешкоджати господарській діяльності. Насправді депутат планував сам заволодіти цими коштами.

 

Фігурант заявив підприємцю, що той має передати “винагороду” розміром 221 тисяча доларів – з розрахунку 130 доларів за один гектар державної землі.

 

Народного депутата та двох його спільників викрили одразу після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме 85 тисяч доларів.

 

Матеріали стосовно одного зі спільників виділені в окреме провадження у зв’язку з його розшуком. Нагадаємо, 8 серпня 2023 року Гунька та його спільників затримали під час отримання ними частини обумовлених коштів, а саме 85 тисяч доларів. 9 серпня суд помістив нардепа під варту з можливістю внесення застави у розмірі 30 млн гривень. У грудні досудове розслідування у справі Гунька завершили.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10501
Опубліковано: 19.02.24