Dark mode


A+ | Скинути | A-
Буданов спрогнозував, що відбуватиметься на фронті
Буданов спрогнозував, що відбуватиметься на фронті
Росія немає сил для захоплення всіх східних районів Донецької та Луганської областей цього року, вважає керівник ГУР.

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов на тлі виведення ЗСУ з Авдіївки Донецької області визнав важку ситуацію на фронті. Про це голова військової розвідки України заявив в інтерв’ю The Wall Street Journal.

При цьому Буданов зазначив, що у Росії теж є проблеми. Так, за його словами професійна російська армія була в основному знищена в перший рік вторгнення. Зараз Росія відправляє на “м’ясні штурми” непідготовлених мобілізованих.

За словами керівника ГУР, Росія використовує більше артилерійських снарядів, ніж може виготовити. Крім того, окупанти припинили бити по Україні ракетами через скорочення поставок.

 

На думку Буданова, Росії буде важко досягти своєї головної стратегічної мети – захоплення всіх східних територій Донецької та Луганської областей цього року. “У них немає сил”, – зазначив він.

За словами очільника ГУР, російській армії знадобилося майже два роки важких штурмів з початку повномасштабного вторгнення, щоб взяти Авдіївку.  “Це успіх великої могутньої російської армії?” – іронічно запитав він.

Західні чиновники та аналітики називають заяви Буданова оптимальним сценарієм для України цього року. Якщо Україна зможе вести розумну оборонну битву, виснажуючи російські сили, одночасно відновлюючи власні сили, вона може розпочати ще один контрнаступ у 2025 році

 

“Чи будуть вони (партнери – ред.) готові забезпечити нас озброєнням та боєприпасами на весь рік, поки ми будемо готуватися до нового контрнаступу, чи ні? Цікаве запитання”, – сказав голова військової розвідки України.  

Нагадаємо, у ніч на 17 лютого стало відомо, що підрозділи ЗСУ покинули Авдіївку. Це сталося після кількох місяців безперервних штурмів російської армії.

Під час боїв за Авдіївку військовослужбовці 3-ї Окремої штурмової бригади були у повному оточенні, але змогли вийти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17928
Опубліковано: 21.02.24