Dark mode


A+ | Скинути | A-
Найближчими тижнями: Нідерланди допоможуть Чехії передати Україні 800 тис. снарядів
Найближчими тижнями: Нідерланди допоможуть Чехії передати Україні 800 тис. снарядів
Нідерланди допоможуть чеській ініціативі закупити 800 тис. боєприпасів. І це відбудеться найближчими тижнями.

Про це на прес-конференції в Харкові заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

– Я зараз можу сказати, що ми виділимо €250 млн. І я впевнений, що колеги по НАТО приєднаються до мене в цьому процесі. Ми також працюємо над F-16, щоб вони прибули в Україну якомога швидше, щоб Україна отримала перевагу в повітрі. Тому я сподіваюся, що наш меседж зрозумілий – ми пліч-о-пліч з Україною, – сказав він.

Допомога від Нідерландів

Прем’єра повідомив, що Нідерланди передадуть 22 патрульні човни для ДСНС і поліції, а також три бойові човни.

– Ми закупили чотири радари, дев’ять гаубиць, які ми надамо на додаток до того, що ми вже надали. У нашому фокусі збільшення нашого оборонного виробництва і пошук шляхів, як ми зможемо подолати перебої в постачанні, – каже Рютте.

За його словами, Нідерланди продовжують надавати пряму військову, фінансову та гуманітарну підтримку і шукати інші способи, якими здатні допомогти.

Також Рютте зауважив, що кремлівський диктатор Володимир Путін намагається знищити Харків своїми повітряними ударами, його мета – зламати віру людей, які живуть тут, але сталося навпаки.

– Харків’яни ніколи не будуть зламаними. Незважаючи на постійну атмосферу загрози, невизначеності та труднощі, вони продовжують жити. І місто живе далі, – сказав він.

Нагадаємо, що президент Чехії Петр Павел 17 лютого заявив, що його країна знайшла 800 тис. снарядів для постачання в Україну, але для цього потрібно додаткове фінансування.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 24269
Опубліковано: 01.03.24