Dark mode


A+ | Скинути | A-
Жозеп Боррель назвав умову для використання заморожених російських активів для України
Жозеп Боррель назвав умову для використання заморожених російських активів для України
Прибуток від заморожених російських активів може бути використаний для допомоги Україні тільки якщо на це погодяться всі 27 країн – членів ЄС, повідомляє “НБН”.

Заяву про це зробив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Він пояснив, що якщо цієї умови не буде дотримано, то жодних юридичних підстав витрачати на Україну російські гроші не з’явиться.

Якщо всі країни ЄС будуть згодні на передачу прибутку від російських активів Україні, тоді їх можна витратити на зміцнення оборонного сектору країни або купівлю озброєння і боєприпасів для ЗСУ. Це питання давно вже обговорюється в ЄС. Раніше пропонувалося витратити ці гроші на відновлення України.

Поки голосування з цього питання не було, і незрозуміло, яку позицію займе кожна з країн ЄС. Серед них є противники надання військової допомоги Україні, тож невідомо, як вони можуть проголосувати.

Сообщение Жозеп Боррель назвав умову для використання заморожених російських активів для України появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15373
Опубліковано: 11.03.24