Dark mode


A+ | Скинути | A-
Європарламент схвалив продовження торговельних пільг для України
Європарламент схвалив продовження торговельних пільг для України
Європейський парламент схвалив пропозицію Єврокомісії продовжити лібералізацію торговельного режиму з Україною та Молдовою до 5 червня 2025 року.

Вільна торгівля між ЄС і Україною

За рішення на підтримку України проголосували під час пленарного засідання Європейського парламенту в Страсбурзі. Близько 347 депутатів виступили за, ще 117 – проти, а 99 – утрималися.

В Європарламенті пояснили, що ухвалене рішення пропонує продовжити тимчасове призупинення імпортних мит і квот на експорт української сільськогосподарської продукції до ЄС ще на рік – з 6 червня 2024 року до 5 червня 2025 року.

Згідно з цим законодавством, Єврокомісія може запроваджувати будь-які необхідні заходи в разі значних перебоїв на ринку ЄС, однієї чи кількох країн через український імпорт.

– Це передбачає екстрене гальмування для особливо чутливих сільськогосподарських продуктів, а саме птаха, яєць і цукру. Якщо імпорт продуктів перевищить середні обсяги 2022 і 2023 років, тарифи будуть знову введені, – зазначають в Європарламенті.

Надалі Рада Європейського Союзу має офіційно ухвалити постанову, яка набуде чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Читайте також

У комітеті Європарламенту підтримали продовження безмитної торгівлі з Україною ще на рік

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14611
Опубліковано: 13.03.24