Dark mode


A+ | Скинути | A-
Цьогоріч РФ скинула на позиції ЗСУ у 16 разів більше авіабомб, ніж торік
Цьогоріч РФ скинула на позиції ЗСУ у 16 разів більше авіабомб, ніж торік
РФ оцінила нинішні виробничі можливості України та країн-союзників і використовує свою перевагу в боєприпасах, фактично не зменшуючи інтенсивності вогню.

Від початку 2024 року російські літаки скинули на позиції Сил оборони понад 3 500 авіабомб. Це у 16 разів більше порівняно з 2023 роком. Про це заявив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Він зазначив, що РФ оцінила нинішні виробничі можливості України та країн-союзників і використовує свою перевагу в боєприпасах, фактично не зменшуючи інтенсивності вогню.

Від початку 2024 року перевага в артилерійському вогні вздовж лінії фронту становить 7:1 на користь ворога. У Кремлі розраховують, що їм вистачить снарядів для домінування на полі бою ще на тривалий час. Цей вогневий вал забезпечують не лише російські заводи. Північнокорейський режим допомагає росіянам з озброєнням у значній кількості, – заявив Гаврилюк.

За його словами, росіяни домінують і в небі. Ворожі винищувачі активно обстрілюють позиції ЗСУ на лінії бойового зіткнення та прифронтових керованими авіабомбами.

Він додав, що Україна зможе змінити ситуацію в небі за допомогою багатоцільових винищувачів F-16, які підвищить можливості ЗСУ. Але наразі ситуація така, що F-16 ще немає, а запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня.

Ці та інші фактори ускладнюють Силам оборони України виконання завдань з відсічі агресору, – заявив Гаврилюк.

Раніше повідомлялося, що російські агресори застосували нові авіаційні бомби під час обстрілу України.

РФ почала масове виробництво “монстр-бомби”: що відомо

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15614
Опубліковано: 18.03.24