Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Раді пояснили, чи планують збільшувати штрафи за неявку до військкомату
У Раді пояснили, чи планують збільшувати штрафи за неявку до військкомату
У Верховній Раді розглядають законопроєкт, згідно із яким суд може збільшити штраф за неявку до військкомату до 204 тис.

Про це заявив нардеп від фракції Голос, член Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Роман Костенко в ефірі телемарафону Єдині новини.

Штраф за неявку до ТЦК

На запитання, чи можуть бути змінені штрафи за неявку до Територіального центру комплектування (ТЦК), нардеп каже, що рішення буде ухвалюватись судом.

– Таке рішення може ухвалити суд. Цей законопроєкт зараз перебуває у правоохоронному Комітеті. Він був внесений паралельно з основним законопроєктом: йдеться про зміни до адміністративного Кодексу. Зараз правоохоронний Комітет буде розглядати ці норми. І потім стане зрозуміло, з якими нормами та статтями вій вийде в зал, — пояснив депутат.

За словами Костенка, на 6 квітня заплановано розгляд посилення відповідальності за неявку до військкомату у правоохоронному комітеті Ради.

Законопроєкт про мобілізацію

Нагадаємо, ще наприкінці грудня уряд України вніс до парламенту законопроєкт зміни щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Згодом цей законопроєкт був відкликаний Кабінетом міністрів, щоб удосконалити законопроєкт із врахуванням пропозицій, які були озвучені депутатами.

Вже 30 січня уряд подав до парламенту оновлену версію законопроєкту про мобілізацію.

Вже 7 лютого ВРУ підтримала у першому читанні запропонований Кабміном законопроєкт.

Читайте також

Коли Рада голосуватиме за законопроєкт про мобілізацію – орієнтовна дата

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11532
Опубліковано: 06.04.24