Dark mode


A+ | Скинути | A-
Авіація ЗСУ нанесла 15 ударів по росіянах
Авіація ЗСУ нанесла 15 ударів по росіянах
Українські військові уразили райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та зенітно-ракетний комплекс ворога.

Від початку поточної доби на фронті відбулось 50 бойових зіткнень. Російські агресори атакували на шести напрямках, повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в суботу, 6 квітня.

Так, ворог загалом завдав 8 ракетних та 83 авіаційних удари, здійснив 37 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку росіяни наступальних дій не вели, але завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Куп’янськ, Петропавлівка, Іванівка, Борова Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Степова Новоселівка, Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку українськиі воїни відбили сім атак в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону українських військ. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське Луганської області та Терни¸ Ямполівка, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 10 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Виїмка, Спірне, Богданівка, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. Також ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Слов’янськ, Верхньокам’янське та Григорівка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Калинівка, Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито п’ять атак в районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі та Нетайлове Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. Також ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Калинове, Новоселівка Перша, Селидове, Архангельське, Бердичі, Семенівка, Очеретине, Скучне Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Новокалинове, Новобахмутівка, Семенівка, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжували стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог 16 разів намагався прорвати оборону наших військ. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Красногорівка та Урожайне Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились понад 10 населених пунктів, серед них Георгіївка, Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дві атаки на позиції ЗСУ в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. Також ворог завдав авіаційного удару в районі Малої Токмачки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Малинівка, Червоне, Білогір’я, Новоданилівка, Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив дві безуспішні атаки на плацдарми наших військ на лівобережжі Дніпра. Ворожих обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Нікополь Дніпропетровської області; місто Херсон, Зміївка, Кринки, Тягинка Херсонської області.

У свою чергу авіація Сил оборони впродовж доби завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та зенітно-ракетному комплексу ворога.

Підрозділи ракетних військ урали два райони зосередження озброєння та військової техніки, пункту управління БпЛА, станції РЕБ.

Раніше стало відомо, що росіяни здійснили наймасовішу спробу прорвати оборону ЗСУ під Авдіївкою. Там веде бої 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12201
Опубліковано: 06.04.24