Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Саміті миру буде до 100 країн – Зеленський
На Саміті миру буде до 100 країн – Зеленський
Дата саміту має бути узгоджена найближчими днями. Після цього лідерам держав світу почнуть розсилати запрошення.

На першому інавгураційному Саміті миру у Швейцарії українська сторона розраховує на присутність приблизно 100 країн. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю, оприлюдненому в ефірі телемарафону в суботу, 6 квітня.

Ми розраховуємо мати 80-100 країн світу. Вважаємо, що це буде найпотужніший саміт. Саміт миру. Так, він інавгураційний. Але це дуже важливий саміт, де ми будемо бачити партнерів. І на якому ми побудуємо мапу подальших кроків щодо закінчення війни, – зазначив глава держави.

За словами Зеленського, дата саміту має бути узгоджена найближчими днями разом зі Швейцарією. Після цього лідерам держав світу почнуть розсилати запрошення в різних форматах.

Президент зазначив, що лише спільними зусиллями світ може зупинити агресію Росії. Тож на саміті чекають країни з усіх континентів.

Також Зеленський пояснив, що Україні мало однієї Туреччини як посередника у відносинах із Росією.

“Вони (Туреччина – ред.) бажають бути посередниками. І президент Ердоган знає: я йому вдячний за все. Але він має знати: нам мало однієї Туреччини як посередника. Для нас формат Саміту миру – найкращий”, – сказав він.

Президент вважає, що більша кількість країн “зможе спробувати хоча б примусити Росію до справедливого миру”.

Раніше в Офісі президента виключили участь Росії у першому Саміті миру, але існує ймовірність, що її представники будуть на другому саміті.

Медведєв озвучив “російську формулу миру”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12486
Опубліковано: 06.04.24