Dark mode


A+ | Скинути | A-
Пропаганда РФ проникла до Конгресу: у США пояснили затримку допомоги Україні
Пропаганда РФ проникла до Конгресу: у США пояснили затримку допомоги Україні
Російська пропаганда з її хибними антиукраїнськими наративами проникла у Конгрес США та ускладнює процес ухвалення чергового пакету військової допомоги для України.

Так вважає голова Комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер. У цьому питанні з ним солідарний і конгресмен від Республіканської партії Майкл Маккол.

– Це абсолютна правда. Ми бачимо, що Росія намагається замаскувати повідомлення, антиукраїнські та проросійські, деякі з яких ми навіть чуємо у Палаті представників, – зазначив він.

Політик зауважив, що подібна пропаганда розмиває справжні сенси війни РФ проти України – це не просто амбіції Путіна на Східну Європу, а протистояння демократії із диктатурою.

— Авторитарні режими ніколи не зупиняються, коли розпочинають агресію. Україні зараз потрібна наша допомога та підтримка, і це дуже критичний час для Конгресу США, щоб активізуватись та надати таку допомогу, – підсумував Тернер.

Читайте також

Допомога США критично важлива Україні: Зеленський зателефонував спікеру Джонсону

Затягування допомоги Україні в Конгресі

У лютому 2024 року Сенат США підтримав законопроєкт про виділення $60 млрд на допомогу Україні. За процедурою документ було відправлено на голосування до Палати представників.

Але вже там пакет не прийняли так швидко, як це потрібно. Зокрема спікер Палати Майк Джонсон посів категоричну позицію, що спочатку потрібно вирішити питання міграції та захисту кордонів Сполучених Штатів.

Після тривалих дискусій та переглядів законопроєкту щодо України та Ізраїлю Джонсон погодився винести документ на голосування, але зі значними змінами. За словами сенаторів, допомога може бути виділена навіть у вигляді кредиту чи ленд-лізу.

Читайте також

Одразу після канікул: у Конгресі анонсували винесення на голосування пакета для України

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20551
Опубліковано: 08.04.24