Dark mode


A+ | Скинути | A-
На території ЗАЕС є три влучання – Гроссі
На території ЗАЕС є три влучання – Гроссі
РФ звинувачуватила ЗСУ у запуску БпЛА по ЗАЕС. У ГУР заявили, що Україна не причетна до жодних збройних провокацій на атомній станції.

Три прямі влучання здійснено у захисні конструкції головного реактора ЗАЕС. Про це у неділю, 7 квітня, заявив Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, у мікроблозі X (раніше – Twitter).

За його словами, це трапилося вперше з листопада 2022 року.

“МАГАТЕ та ISAMZ (місія підтримки та сприяння агентства в Запоріжжі) підтвердиои, що відбулося щонайменше 3 прямих влучання в основну конструкцію захисної оболонки реактора ЗАЕС. Цього не має бути”, – написав він.

 

Х

“Росатом” традиційно звинуватив в ударі українських військових, повідомивши про поранених під час “удару”.

У ГУР заявили, що Україна не має жодної причетності до вибухів і інших збройних провокаційних дій країни-агресора, що відбуваються на території ЗАЕС, яку окупували російські війська. Удар безпілотника біля реактора, який контролює країна-агресор, є імітаційним ударом РФ по території станції. 

Напередодні, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про вибух безпілотника на території станції. Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що агентство отримало повідомлення про атаку безпілотника по одному з блоків окупованої Запорізької АЕС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15579
Опубліковано: 08.04.24