Dark mode


A+ | Скинути | A-
Підсумки 07.04: Новітня зброя і розстріл воїнів
Підсумки 07.04: Новітня зброя і розстріл воїнів
Фото: Генштаб ЗСУ

Сирський оглянув новітні українські розробки

Біля Кринок окупанти розстріляли українських полонених; Сирський та Умєров перевірили нову українську зброю. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Головнокомандувач ЗСУ і міністр оборони оглянули новітні українські роботизовані комплекси

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський прогнозує, що невдовзі у бойових діях будуть масово використовуватися бойові роботизовані платформи. Таку заяву Сирський зробив після того, як разом із міністром оборони Рустемом Умєровим оглянув новітні українські розробки. Він зауважив, що йдеться про роботизовані комплекси, які можуть виконувати задачі розмінування, мінування, дистанційно керованих ударних платформ, та інші.

Росіяни розстріляли українських військових, що здавалися в полон

Поблизу окупованих Кринок на Херсонщині російські загарбники розстріляли українських військовополонених. В Офісі генпрокурора зазначили, що вкотре представники країни-агресора показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням ЗС Росії.

Росіяни атакували Харків

Війська РФ завдали ракетного удару по Харкову. Всього було зафіксовано чотири прильоти по місту. Внаслідок російських ударів по Харкову в неділю, 7 квітня, постраждали п’ятеро мирних мешканців. Пошкоджено щонайменше 13 багатоповерхівок та приватних будинків, навчальні заклади, кафе, гуртожиток, готель, автомобілі.

Війська РФ обстріляли з РСЗВ Град Гуляйполе у Запорізькій області

Двоє чоловіків та жінка загинули під завалами власного будинку, в який влучив російський снаряд. Ще одного чоловіка поранено – його доставили до лікарні. Загалом впродовж доби окупанти завдали понад 480 ударів по населених пунктах Запорізької області.

Зеленський обговорив із Сирським та Умєровим ситуацію на фронті

Президент Володимир Зеленський переговорив із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським, міністром оборони Рустемом Умєровим, головою СБУ Василем Малюком і начальником Головного управління розвідки Міноборони Кирилом Будановим. Окремо президент мав розмову з головою СБУ Малюком, керівником ГУР Будановим, міністром внутрішніх справ Клименком щодо ударів Росії по Харкову та східних регіонах України. Зеленський зазначив, що Київ готує ворогу “конкретну та справедливу” выдоповідь.

МАГАТЕ повідомило про вибух дрона на Запорізькій АЕС

Безпілотний літальний апарат вибухнув на території Запорізької атомної електростанції в тимчасово окупованому місті Енергодар. При цьому приналежність і напрямок польоту дрона не вказується.

В Україні розгорівся скандал через спробу вручити повістку журналісту видання Слідство.інфо

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доручив провести службову перевірку з приводу інформації, оприлюдненої виданням Слідство.Інфо, щодо спроби вручити повістку їхньому журналістові після розслідування стосовно співробітника СБУ. Сирський наголосив, що професійна діяльність журналістів користується повагою керівництва Збройних сил та охороняється законодавством України.

В Одеській області люди у формі нібито викрали та побили підлітка. ТЦК проводить перевірку

В Одеському обласному військкоматі перевіряють причетність своїх працівників до історії з викраденням та побиттям 14-річного підлітка. Стверджується, що підліток йшов вулицею Приозерного, коли поруч зупинився мікроавтобус, з якого вийшли троє осіб у формі. Вони начебто заштовхали підлітка в салон авто, де побили та зав’язали руки. У разі доведення провини працівників ТЦК, причетні можуть сісти у тюрму до трьох років.

У РФ зупинився ще один нафтопереробний завод через повінь в Орську

У Росії зупинився ще один нафтопереробний завод – ПАТ “Орськнафтооргсинтез” у місті Орськ (Оренбузька область) – у зв’язку з аномальним паводком, щоб уникнути екологічних ризиків та з метою дотримання техніки безпеки, пов’язаної, в першу чергу, з безпекою праці на виробництві. Обсяги перероблювання Орського НПЗ не найбільші у Росії, але він має значну глибину, виробляє світлі нафтопродукти, зокрема бензини. Потужність заводу – 6 млн т нафти на рік. 

У другому турі виборів президента Словаччини офіційно переміг Петр Пеллегріні

Згідно з остаточними даними, за очільника партії Глас віддали голоси 53,12% виборців, а за його конкурента, представника ліберальної опозиції Івана Корчка – 46,87%. Пеллегріні, який є коаліційним партнером антиукраїнського прем’єра Роберта Фіцо, замінить на посаді ліберального президента Зузану Чапутову.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18385
Опубліковано: 08.04.24