Dark mode


A+ | Скинути | A-
В МО працюватимуть аудитори з держав НАТО
В МО працюватимуть аудитори з держав НАТО
До складу комітету входять сертифіковані внутрішні аудитори із держав-членів НАТО та України з досвідом надання послуг із внутрішнього аудиту.

При Міноборони України створили координаційний дорадчий орган для Департаменту внутрішнього аудиту – Аудиторський комітет, до якого увійшли внутрішні аудитори із держав-членів НАТО. Про це 8 квітня повідомляє Міноборони.

Зазначається, що указ про створення комітету підписав міністр оборони Рустем Умєров.

Комітет є однією зі складових нової моделі реформи фінансового контролю в Міністерстві оборони України. До складу комітету входять сертифіковані внутрішні аудитори із держав-членів НАТО та України з досвідом надання послуг із внутрішнього аудиту.

Як повідомляється, аудиторський комітет створюється для консультацій та розгляду питань, пов’язаних із провадженням діяльності з внутрішнього аудиту, підготовки рекомендацій щодо вдосконалення його роботи в Міністерстві оборони. Він підсилюватиме функцію внутрішнього аудиту, й водночас буде органом, який розбудовуватиме його функціонал.

До складу комітету увійшли:

керівник Служби зовнішнього нагляду штаб-квартири НАТО Франсуа Готьє,

аналітик наглядових програм Офісу Генерального інспектора Департаменту оборони США Джозеф Інгігнолі,

керівник компанії з внутрішнього аудиту JC Audit Training Ltd, член міжнародного інституту внутрішніх аудиторів Джон Чесшир,

міжнародний експерт з державного внутрішнього фінансового контролю в рамках програми EU4PFM в Україні Манфред ван Кестерен,

українська експертка національних та міжнародних проектів під егідою Міністерства фінансів України та Рахункової палати Руслана Рудницька,

заступник Міністра оборони Юрій Джигир,

державний секретар Міністерства оборони Людмила Дараган.

Нагадаємо, аудитори Міноборони виявили у сховищі однієї з військових частин підпорядкування Командування медичних сил на Житомирщині майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США. Ці турнікети отримано ще у квітні 2023 року, і тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим – всього 458 одиниць.

Раніше аудитори Міноборони встановили, що окремим військовослужбовцям безпідставно виплачували додаткову грошову винагороду. Сума завданих державі збитків перевищила 180 млн гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10959
Опубліковано: 08.04.24