Dark mode


A+ | Скинути | A-
ФСБ РФ заявила про арешт п’ятьох причетних до “фінансування ЗСУ”
ФСБ РФ заявила про арешт п’ятьох причетних до “фінансування ЗСУ”
Фото: РосЗМІ (ілюстративне фото)

ФСБ повідомила про п’ятьох заарештованих у справі про “український шахрайський кол-центр”

У ФСБ повідомили, що отримані шахраями кошти “через ланцюжок фінансових операцій акумулювалися в українських банках та йшли на фінансування Збройних сил України”.

У Росії затримали п’ятьох людей, причетних до роботи незаконного віртуального вузла зв’язку, через який нібито переказувалися кошти на фінансування Збройних сил України. Про це в понеділок, 8 квітня, повідомив Центр громадських зв’язків ФСБ, пише російська пропагандистська агенція Інтерфакс.

“За попередніми даними, з використанням лише одного вузла зв’язку у громадян Росії було викрадено понад 7 млрд. рублів”, – заявили у ФСБ.

Зазначається, що отримані шахраями кошти “через ланцюжок фінансових операцій акумулювалися в українських банках та йшли на фінансування Збройних сил України”.

Повідомляється також, що в затриманих вилучено засоби комп’ютерної техніки та зв’язку, обладнання, що використовується в протиправній діяльності, кошти та цифрові активи, коштовності та предмети розкоші, накладено арешти на об’єкти рухомого та нерухомого майна.

Офіційний представник МВС РФ Ірина Волк повідомила журналістам, що “кримінальна схема працювала з 2022 року”.

“Зловмисники забезпечували роботу спеціального обладнання, яке дозволяло підміняти номери аферистів, які телефонували з-за кордону на російські. Шахраї представлялися співробітниками фінансових установ і правоохоронних органів, після чого переконували росіян перевести заощадження та кредитні кошти на так звані безпечні рахунки”, – сказала вона.

Повідомляється, що обшуки проводилися в офісах у  Москви, Санкт-Петербурзі, Ярославлі, Сочі, Московській та Ленінградській областях. 

Нагадаємо, ФСБ звинуватила Україну в причетності до теракту в Крокусі. Йдеться про теракт у підмосковному Crocus City Hall, що стався ввечері 22 березня. 

ФСБ затримала 11 “підозрюваних” у теракті в ТЦ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14283
Опубліковано: 08.04.24