Dark mode


A+ | Скинути | A-
Швейцарські аналітики оцінили можливі сценарії відправки армії Франції в Україну
Швейцарські аналітики оцінили можливі сценарії відправки армії Франції в Україну
Президент Франції Еммануель Макрон неодноразово заявляв про можливість відправки військ в Україну. Аналітики Швейцарії оцінили можливі сценарії розвитку подій, повідомляє “Хвиля”.

Війська Франції могли б посилити оборону України. Наразі відправка військ Франції допомогла б ЗСУ, адже росіяни перейшли до наступу по всій лінії фронту. Українські сили ППО страждають через перебої з поставками і Заходу. Це негативно впливає на ситуацію на фронті.

Французькі ЗС складаються з 3 армій: морпіхів з авіаносцем “Шарль де Голль”, Armée de l’Air et de l’Espace з винищувачами Rafale і Mirage, а також Armée de Terre. Крім того, у Франції є ядерна зброя.

Армія Франція може взяти участь у війні в Україні без партнерів по НАТО. Однак це буде обмежений масштаб: у Armée de Terre 2 дивізії сухопутних військ, у кожній з яких 20 тис військових.

Аналітики вважають, що є 4 сценарії залучення армії Франції до військових дій в Україні. Війська можуть відправити на кордон із Баларуссю, і тоді бійців ЗСУ, які звільняться, перекинуть на фронт. Також армію Франції можуть відправити для підтримки ЗСУ на Запорізький напрямок для перешкоджання прориву росіян через Дніпро. Третій варіант – розміщення французьких військ на північ від Одеси для забезпечення безпеки порту. Крім цього, війська Франції можуть відправити в Молдову для запобігання можливих провокацій.

Еммануель Макрон вважає, що використання французьких військ за межами НАТО може викликати негативну реакцію Росії, яка має ядерну зброю. Не виключено, що такий крок спровокує армію РФ на удар по Франції за допомогою винищувачів або зброї дальньої дії.

Сообщение Швейцарські аналітики оцінили можливі сценарії відправки армії Франції в Україну появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9915
Опубліковано: 08.04.24