Dark mode


A+ | Скинути | A-
Головне за ніч 18 квітня: атака Шахедів, Буданов анонсував більше рейдів у РФ
Головне за ніч 18 квітня: атака Шахедів, Буданов анонсував більше рейдів у РФ
Вночі 18 квітня РФ запустила по Україні ударні безпілотники. У Київській та Хмельницькій областях лунали вибухи.

Глава української розвідки Кирило Буданов анонсував більше атак через кордон з боку російських добровольців, які діють всередині Росії, а також більше атак за допомогою дронів. Це необхідно для зниження потенціалу агресора.

Вибухи на Хмельниччині та Київщині

У ніч проти 18 квітня місцеві Telegram-канали повідомляли про вибухи у Київській області під час повітряної тривоги. У Повітряних силах ЗСУ попереджали, що перед цим група безпілотників типу Shahed рухалась на межі Полтавської та Черкаської областей із курсом на Київщину.

Вибухи у Хмельницькій області також пролунали під час повітряної тривоги, повідомило Суспільне. Перед цим Повітряні сили попереджали про рух ворожих БпЛА в напрямку Старокостянтинова.

Окрім того, вранці вибухи лунали на Івано-Франківщині.

Нідерланди запропонували викупити у країн НАТО системи Patriot для України

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав союзників провести ревізію своїх запасів, щоб надати Україні системи ППО.

– Ми знаємо, що багато країн зберігають великі запаси систем Patriot, можливо, не бажаючи постачати їх безпосередньо. Ми можемо купити їх у них, ми можемо доставити їх в Україну, у нас є гроші. Це дуже важливо, – сказав він.

У своєму бюджеті Нідерланди пообіцяли Україні військову допомогу в розмірі €4 млрд протягом наступних двох років і вже пообіцяли кілька систем ППО Patriot.

Буданов анонсував більше рейдів і атак БпЛА по РФ

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що до виборів президента США та інавгурації росіяни “намагатимуться отримати якомога більше територій Донецької та Луганської областей”, можливо, сподіваючись, що переобраний президент Дональд Трамп зможе ратифікувати їхні здобутки.

Щоб протистояти окупантам, Буданов планує більше атак через кордон з боку російських добровольців, які діють всередині Росії, а також більше атак за допомогою дронів.

Вручення повісток українцям за кордоном не буде – ВР

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що українських чоловіків, які перебувають за кордоном, не очікує вручення повісток у разі звернення до іноземних консульств для оновлення персональних даних.

За його словами, подібна процедура необхідна саме для того, щоб співробітники ТЦК розуміли, скільки військовозобов’язаних громадян перебувають за кордоном і не витрачали свій час на оформлення повісток.

18 квітня можливі обмеження електропостачання

18 квітня у всіх областях України можливі обмеження енергопостачання через зміни погодних умов та ракетні атаки РФ по українських енергооб’єктах, які були завдані раніше.

Диспетчерський центр Укренерго повідомив, що 18 квітня з 8:00 до 22:00“може виникнути необхідність застосувати контрольовані обмеження енергопостачання промислових споживачів”, тобто застосувати графіки обмеження потужності.

Своєю чергою генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко у своєму дописі на Facebook розмістив аналогічне повідомлення із застереженням щодо споживачів енергії з 19 до 22.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 785-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16263
Опубліковано: 18.04.24