Dark mode


A+ | Скинути | A-
Окупанти активніше б’ють боєприпасами з отруйною речовиною – ОСУВ Таврія
Окупанти активніше б’ють боєприпасами з отруйною речовиною – ОСУВ Таврія
Війська РФ посилили використання боєприпасів з отруйною речовиною проти українських захисників.

Про це в етері телемарафону Єдині новини заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Таврія Дмитро Лиховій.

– Росіяни, на жаль, дедалі активніше застосовують боєприпаси з отруйною речовиною. За тиждень вони близько 50 разів скидали з безпілотників гранати з отруйною речовиною задушливо-сльозогінної дії, типу хлорпікрин, – сказав він.

За словами Лиховія, лише за минулу добу зафіксовано 15 таких скидів боєприпасів. Майже всі ці такі атаки були в смузі оборони на Запорізькому напрямку.

– Це коли ворог не може взяти наші окопи класичним ударом артилерійським або дронами, він тоді застосовує такий сльозогінний газ, – додав речник ОСУВ Таврія.

Український журналіст Андрій Цаплієнко зазначив, що, ймовірно, йдеться про гранату К-51 з речовиною CS, якою росіяни “викурюють” українських військових з укріплень.

Він наголосив, що застосування цієї гранати заборонене статтею першою Конвенції про хімічну зброю та відповідним Женевським протоколом.

Раніше у Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що окупанти все частіше застосовують хімічну зброю в Україні, продовжуючи порушувати відповідну Конвенцію, учасником якої є Росія.

Читайте також

Будівництво ЗСУ фортифікацій зменшить здатність РФ просуватися – британська розвідка

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14745
Опубліковано: 10.03.24