Dark mode


A+ | Скинути | A-
Безоплатна психологічна допомога українцям: куди звертатися та як отримати
Безоплатна психологічна допомога українцям: куди звертатися та як отримати
Військові дії на території України негативно позначилися на психологічному здоров’ї людей. Все більше українців потребують кваліфікованої допомоги фахівців.

Куди звертатися українцям для отримання безоплатної психологічної допомоги – читайте на Фактах ICTV.

Психологічна допомога українцям: перелік організацій

Допомога спеціаліста знадобиться, якщо людина тривалий час відчуває виснаження, дратівливість, апатію, тривогу, паніку тощо, якщо в критичних умовах їй важко себе опановувати чи підтримати. Також психологічна допомога потрібна після втрати близької людини, її зникнення тощо.

Факти ICTV зібрали перелік організацій та їхніх контактів, що надають безкоштовну психологічну допомогу українцям.

Простір психоемоційної підтримки Літокрил

Простір психоемоційної підтримки Літокрил надає безкоштовну психологічну допомогу дітям, які постраждали від війни. Він має три кімнати – дві для групових занять й одну для психологічних сесій. Тут діти граються, беруть участь в арт- і казкотерапії.

Заняття проводяться для дітей віком:

від 4 до 7 років;

від 8 до 11 років;

від 12 до 16 років.

Кваліфіковані психологи працюють із тривожними й депресивними станами дітей та їхніх батьків. Робота відбувається у групах або індивідуально.

Розташований простір Літокрил на вулиці Чикаленка 25, біля станції метро Театральна в Києві.

Також два безоплатні простори є в Харкові. Знайти можна за адресами:

проспект Незалежності 1 (кав’ярня Pakufuda);

вулиця Пушкінська 38 (кав’ярня Makers).

Записатися та подивитися актуальну інформацію можна в телеграм-каналі або зателефонувати за номером +38 063 408 80 55 (Київ), +38 067 890 01 09 (Харків).

Онлайн-платформа Mental Help

Проєкт Mental Help, ініційований Глобальним договором ООН в Україні та рекомендований МОЗ України, зібрав команду фахових психологів, які безкоштовно надають психологічну допомогу українцям, що відчувають негативні наслідки війни. Зустрічі відбуваються на онлайн-платформі та є конфіденційними.

Зареєструватися дуже просто. Для отримання психологічної допомоги необхідно зайти на сайт mentalhelp, обрати спеціаліста і забронювати зручний час зустрічей за допомогою системи.

Проєкт психологічної підтримки Поруч

Проєкт психологічної підтримки Поруч – це спільна ініціатива Міністерства освіти і науки України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії та ГО ВГЦ Волонтер. Кваліфіковані психологи допомагають підліткам, їхнім батькам і вчителям боротися з наслідками війни. Проєкт надає онлайн та очні групи психологічної підтримки.

Зустрічі для батьків, дітей і вчителів відбуваються онлайн у Zoom двічі на тиждень впродовж місяця. Кожна зустріч триває 90 хвилин. Час зустрічей узгоджується з іншими учасниками групи. Щоб долучитися, необхідно заповнити форму на сайті.

Отримати індивідуальну консультацію психолога можуть батьки та молодь у віці від 14 до 21 року. Для цього треба заповнити анкету на сайті проєкту Поруч та очікувати на телефонний дзвінок.

Участь – безкоштовна.

Психологічна підтримка Запорука

Психологи цілодобової лінії психологічної підтримки від БФ Запорука допомагають пережити травми, пов’язані з наслідками війни. Сеанси конфіденційні та відбуваються у відеоформаті в одному з месенджерів – Telegram, Viber, WhatsApp. Координатор гарячої лінії допоможе обрати фахівця для спілкування – жінку або чоловіка.

Отримати допомогу можна за номером безкоштовної (з усіх внутрішніх мобільних операторів) гарячої лінії 0 800 4000 23.

Дзвінки приймають із будь-якого куточка України та в будь-який час доби. З-за кордону можна зателефонувати за номером – +38 050 493 03 07.

Платформа безкоштовної психологічної підтримки Хаб стійкості

Психологи платформи Хаб стійкості надають безкоштовну допомогу українцям, які проживають в умовах війни. На сайті проєкту, від громадської організації Фундація Суспільність і центру психічного здоров’я Брейнкульт, надаються поради з психологічної самодопомоги.

Також тут можна записатися на консультацію до певного психолога чи психотерапевта. Зустрічі з фахівцями відбуваються у форматі відеоконференцій.

Група психологічної підтримки Разом

Фахівці платформи Твій психолог проводять безкоштовну групову терапію для українців. Зустрічі відбуваються онлайн через застосунок Zoom щоп’ятниці о 10:00 та 20:00. Тут можна поділитися власними проблемами або послухати спеціалістів. За 1-2 дні на сторінці платформи в інстаграм можна дізнатися, які саме психологи будуть присутні на терапії.

Також на сайті Разом можна обрати психолога для безкоштовної онлайн-консультації та отримати 30 хвилин психологічної допомоги.

Психологічна допомога українцям, що постраждали від військових дій, надається безкоштовно!

Простір для жінок Вільна

Вільна – це другий безпечний простір для жінок, що відкрився на правому березі Києва. Він створений на базі Київського міського Центру гендерної рівності.

У просторі проводять заходи для сімей ветеранів:

фокус-групи в очікуванні повернення;

після повернення;

після втрати.

Жінки можуть скористатися різноманітними послугами:

психологічна допомога;

тематичні обговорення за чаєм або кавою;

творчі майстер-класи;

спортивні заняття;

кар’єрні сесії.

Відвідати простір для жінок Вільна можна з середи по неділю, з 11:00 до 20:00. Зустрічі відбуваються за адресою: вулиця Іллєнка, 20.

Психологічна підтримка військових та їхніх близьких у кол-центрі #ВАРТОЖИТИ

Кваліфіковані психологи кол-центру #ВАРТОЖИТИ мають досвід роботи з військовими та їхніми рідними і надають психологічну допомогу на території України та з-за кордону.

Для отримання допомоги треба зателефонувати на номер 5522 та обирати 2 – лінію психологічної підтримки військових та їхніх близьких.

Усі дзвінки для абонентів Київстар, Vodafone, Lifecell – безкоштовні.

Графік роботи лінії:

11:00 – 19:00 з понеділка по п’ятницю.

Вихідні: субота, неділя та державні свята.

Безкоштовна психологічна підтримка для військових та їхніх близьких Коло своїх

Психологи ГО Волонтерського об’єднання Веста надають безкоштовну психологічну онлайн-підтримку для колишніх військовополонених, родин військовополонених, родин загиблих і зниклих безвісти.

Зареєструватися на групи підтримки Коло своїх можна за посиланням.

Психологічна допомога українцям: гарячі лінії

урядова лінія – 1547, цілодобово;

лінія Національної психологічної асоціації – 0 800 100 102, щодня з 10:00 до 20:00;

лінія запобігання самогубству Lifeline Ukraine – 7333, цілодобово;

лінія міжнародної гуманітарної організації Людина в біді — 0 800 210 160, цілодобово;

лінія емоційної підтримки МОМ (Міжнародної організації з міграції) – 0 800 211 444, щодня з 10:00 до 20:00;

київський міський центр психологічної допомоги при станах душевної кризи – 044 456 17 02, 044 456 17 25, цілодобово;

лінія кризової допомоги та підтримки Українського ветеранського фонду при Міністерстві у справах ветеранів – 0 800 33 20 29, цілодобово;

національна гаряча лінія із запобігання домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації ГО Ла Страда-Україна – 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного) або – 116 123 (з мобільного). Дзвінки приймаються цілодобово.

Читайте також

Допомога для ВПО: в Кабміні уточнили категорії громадян, які мають право на виплати

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10695
Опубліковано: 03.04.24