Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Київщині викрито поліцейських, які систематично вимагали та одержували хабарі від водіїв
На Київщині викрито поліцейських, які систематично вимагали та одержували хабарі від водіїв
Про це пише Київська облпрокуратура.

Прокурори Київської обласної прокуратури викрили схему одержання хабарів від водіїв працівниками патрульної поліції Павлоградського районного відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

"За даними слідства, працівники патрульної поліції систематично вимагали та одержували від водіїв неправомірну вигоду за нескладання адміністративних протоколів. Вони використовували драгер, що не перебував на балансі поліції. Результати тестування цим драгером завжди показували перевищення допустимого рівня алкоголю. Надалі патрульні пропонували водіям надати їм неправомірну вигоду аби уникнути адмінвідповідальності".

Одного з поліцейських затримано під час одержання ним чергового хабаря в розмірі 17 000 гривень. Тривають слідчі дії задля встановлення всіх причетних до схеми вимагання та отримання хабарів. Йому можуть повідомити про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою [ч. 3 ст. 368 КК України], а також в ході обшуків вилучено готівку в сумі понад 400 тисяч гривень, 6 тисяч доларів США. Встановлюється походження вилучених коштів.

Раніше на Київщині спіймали прокурора, який хотів хабар у $45 000 за закриття двох кримінальних проваджень.

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 29867
Опубліковано: 23.11.23