Dark mode


A+ | Скинути | A-
За ремонт однієї з келій Флорівського монастиря збираються сплатити 9 млн гривень
За ремонт однієї з келій Флорівського монастиря збираються сплатити 9 млн гривень
Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам'яток історії, культури і заповідних територій планує провести роботи з реставрації корпусу №16-келії Флорівського монастиря, а саме Будинку Артинова, пам'ятка містобудування і архітектури національного значення. 

Джерело: йдеться в оголошенні в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Корпус №16-келії Флорівського монастиря (Будинок Артинова, 1809-1811 років побудови), є пам'яткою містобудування і архітектури національного значення, охоронний №18/13. Знаходиться будівля за адресою вул. Фролівська, 6/8. 

Тендер на роботи з капітального ремонту та реставрації було проведено у листопаді. Переможець, ТОВ “Спецпроект-Інвест" (код ЄДРПОУ: 32735530) має провести роботи до 31 грудня 2023 року, бюджету міста це обійдеться у 9 млн 10 тис. 657 гривень.

Довідково: Келія №16 Флорівського монастиря, яку ще називають будинком Артинова, розташована на вулиці Фролівській, 6/8. Власником будинку був київський купець другої гільдії, поручник у відставці Іван Артинов. Деякий час у споруди змінювались власники, поки зрештою поміщик Василь Абазане передав її у дар Флорівському монастирю. Будівля є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення.

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 569408
Опубліковано: 01.12.23