Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Києві викрили лікаря, що готував фальшиві документи для ухилянтів
У Києві викрили лікаря, що готував фальшиві документи для ухилянтів
За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Києва викрито фельдшера КНП «Київський обласний центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», який «вирішував питання» щодо визнання військовозобов’язаних осіб непридатним до військової служби та виключення останніх з військового обліку. Шахрай обіцяв, що непридатність до служби буде підтверджена документами, зокрема висновком військово-лікарської комісії, яку фактично не потрібно буде проходити. Вартість послуги становила $9000.

 

Підозрюваного затримали під час отримання грошових коштів у сумі $9000 та передачі ним підроблених документів «замовнику».

Поліцейські встановили, що 35-річний мешканець Київщини домовився про зустріч із потенційним «клієнтом», під час якої обіцяв допомогти чоловікові отримати відстрочку від мобілізації. За дев’ять тисяч доларів США фігурант мав підготувати тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії, згідно якої чоловіка було б визнано непридатним до проходження військової служби. Підозрюваного затримали під час отримання грошей.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 27 ч.1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), та ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190 (шахрайство) ККУ. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі.

Читайте також: У Києві викрили схему ухилення від мобілізації — створювали фальшиву інвалідність за $5-8 тис.

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 26506
Опубліковано: 24.01.24