Dark mode


A+ | Скинути | A-
Службова недбалість і реакція МВС — як влада має намір вирішити проблему з київським метро?
Службова недбалість і реакція МВС — як влада має намір вирішити проблему з київським метро?
Зокрема, влада має намір збільшити пропускну здатність наземного громадського транспорту.

Києві 8 грудня було зупинено рух поїздів "синьої" гілки метрополітену на ділянці між станціями "Деміївська" і "Теремки". Через підтоплення тунелів із міркувань безпеки аварійну ділянку перекрили, внаслідок чого шість станцій метро стали недоступні пасажирам. Фокус зібрав інформацію про те, що відомо про ситуацію в столичному метрополітені і як влада буде розв'язувати цю проблему.

Читайте також: В метро є загроза обвалу — саме тому зупинили рух цією ділянкою

Причина затоплення

За інформацією громадської ініціативи "Пасажири Києва", на відрізку тунелю між вищевказаними станціями сталася розгерметизація тунелю, через що вода хлинула на колії. Водночас у мережі з'явилося відео депутатки Київради Ксенії Семенової, на якому можна помітити, що рівень води піднявся вище підошви рейок.

За словами Семенової, ця проблема триває вже близько тижня і ситуація весь час погіршується.

Що кажуть фахівці

Керівник метрополітену Віктор Брагінський пояснив, що ситуація з підтопленням тунелів пов'язана з такими факторами. Насамперед тріщини могли з'явитися внаслідок неякісно виконаних будівельних робіт. Також проєктувальники могли прорахуватися з гідроізоляцією тунелів.

Ще один важливий момент, зазначає Брагінський, полягає в тому, що гілка прокладена в заплаві річки Либідь, тож розгерметизація могла статися через приплив води в річці. Крім того, проблемна ділянка проходить через плавуни, а насичені водою породи можуть просідати та переміщатися, що також могло вплинути на підтоплення.

Читайте також: Проблема глобальніша. Через що почало підтоплювати синю гілку метро в столиці? - відповідає інженер

Що зробила влада

Цього ж дня пресслужба Київської міської військової адміністрації повідомила, що рух між станціями "Деміївська" і "Теремки" буде зупинено, а поїзди курсуватимуть від "Героїв Дніпра" тільки до станції "Либідська". Щоб розвантажити пасажиропотік, столична влада пообіцяла продублювати маршрут закритих станцій наземним транспортом.

Читайте також: Поліція розслідуватиме аварію в київському метро, внаслідок розгерметизацію тунелю

У зв'язку з цим правоохоронні органи почали розслідування. Зокрема Київська міська прокуратура повідомила, що правоохоронці порушили кримінальну справу про службову недбалість.

"За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва у зв'язку з підтопленням тунелів на ділянці Київського метрополітену на Оболонсько-Теремківській лінії метро розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків", — ідеться в повідомленні пресслужби відомства.

У документі зазначено, що за попередніми даними підтоплення станцій сталося внаслідок появи тріщин у стінах тунелю метрополітену.

Що має намір зробити влада

9 жовтня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що в Києві через закриття на півроку ділянки синьої гілки метрополітену змінять організацію дорожнього руху. Рішення ухвалили за результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС, на якому обговорювали ситуацію з підтопленням станцій метро в українській столиці.

"У звʼязку із закриттям підземки основне навантаження із перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися", — написав чиновник у своєму Telegram.

За його словами, Комісія підтримала ініціативу щодо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці. Зокрема, влада має намір:

збільшити пропускну здатність громадського транспорту;

відрегулювати хронометраж перемикання сигналів світлофора;

перенести для зручності зупинки громадського транспорту;

змінити деякі дорожні знаки;

посилити роботу патрульної служби.

Раніше Хрещатик повідомляв, що у Києві з 9 грудня не ходитиме метро з Теремків до Деміївської — попередньо найближчі 6 місяців

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 528926
Опубліковано: 09.12.23