Dark mode


A+ | Скинути | A-
Комунальники пояснили потребу в тендері на 30 скляних зупинок транспорту за понад ?8 млн
Комунальники пояснили потребу в тендері на 30 скляних зупинок транспорту за понад ?8 млн
Комунальне підприємство "Київпастранс" оголошувало тендер на виготовлення для Києва 30 зупинок громадського транспорту, за його результатами уклали страхувальний договір.

Про це інформує пресслужба КМДА з посиланням на комунальне підприємство.

Як пояснили в компанії, страхувальний договір на оновлення скляних зупинкових комплексів діятиме до кінця 2024 року. Після завершення терміну він анулюється автоматично. Подібні угоди компанія укладає щороку, аби завчасно передбачити можливість встановлення зупинки на новому маршруті чи у разі пошкодження павільйонів.

Виготовлення зупинок у такому разі відбувається за заявкою підприємства. І додали, що на сьогодні жодна зупинка не замовлена.

Вибір матеріалу для павільйонів не випадковий — через скляні стіни краща оглядовість для пасажирів в очікуванні транспорту. Такі зупинки вже стали типовими для Києва та інших українських і європейських міст. При пошкодженні скляні панелі не розбиваються на гострі уламки. Вони руйнуються на дрібні фрагменти, подібно до автомобільного скла.

"Під час повітряної тривоги найбезпечніше перебувати в укритті".

Держаудитслужбу просять відреагувати на тендер у столиці

Водночас 4-5 січня на тендер почали надходити обурені заяви українців.

"Гроші на оборону! На ЗСУ!! Києву скляні зупинки НЕ ПОТРІБНІ під час війни. Купіть краще дрони для ЗСУ. Зупинки мають забезпечити хоча б захист від уламків на випадок обстрілу, не говорячи вже про те, що витрачати такі величезні кошти за умови дефіциту на фронті - взагалі знущання", - пишуть обурені українці.

Станом на 5 січня Держаудитслужба ніяк не відреагувала на ці заяви, можливо через те, що кінцевий термін подачі скарг "Київпастранс" обмежив 30 грудня 2023 року.

Раніше повідомлялось: Столиця купляє 30 нових зупинок зі скла, на яких пасажири очікуватимуть під час тривоги

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 32589
Опубліковано: 05.01.24