Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Києві створено робочу групу, що займатиметься звільненням цивільних заручників з полону рф
У Києві створено робочу групу, що займатиметься звільненням цивільних заручників з полону рф
Про це передає Укрінформ.

"Головна мета групи - щоб кількість наших цивільних громадян, які були звільнені, збільшувалася" представник уповноваженого з прав людини в системі органів сектору безпеки і оборони Олександр Кононенко.

За його словами, до ключових принципів роботи цієї групи належать: єдність, координація та оптимізація зусиль; пошук та верифікація; соціальний та правовий захист; розробка спільної стратегії взаємодії та дій для визволення цивільних тощо.

"Робоча група приділятиме особливу увагу гуманітарним аспектам забезпечення громадян, які перебувають у неволі. У нас забезпечено підтримку через адвокатів для захисту їхніх прав. Також вона надаватиме можливість передачі посилок і листів від рідних для підтримки психологічного та емоційного стану утримуваних у РФ"

Серед іншого, робоча група аналізуватиме закони та підзаконні документи, що регулюють соціально-правовий захист цивільних та членів їхніх родин та постійно моніторитиме виконання нормативно-правових актів, спрямованих на забезпечення дотримання прав та інтересів цивільних осіб, розроблятиме рекомендації щодо поліпшення умов захисту цих осіб тощо.

Кононенко зазначив, що координація органів влади у рамках цієї групи сприятиме ефективній взаємодії з міжнародними партнерами для забезпечення підтримки та сприяння визволенню мирних українців.

"Як результат ми очікуємо повернення всіх незаконно затриманих цивільних осіб додому"

Він заявив, що створення цієї групи дозволить підвищити рівень інформаційної прозорості щодо ситуації з цивільними особами, незаконно позбавленими волі внаслідок збройної агресії РФ проти України. Ця робоча група включатиме представників низки органів держвлади і ГО, зокрема, Об'єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ, Державної міграційної служби, Нацполіції, Служби зовнішньої розвідки, Мінсоцполітики, МОЗ, Мін'юсту, МЗС, Офісу генпрокурора, прокуратури АРК та Севастополя, Мінреінтеграції та інших.

Раніше Хрещатик повідомляв: У Києві люди вийшли на акцію "Free Azov" на підтримку військовополонених

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17783
Опубліковано: 16.04.24